ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Το Κολέγιο Περρωτής ιδρύθηκε το 1996, ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών. Από το 2007 λειτουργεί με την επωνυμία Όμιλος Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τη διακριτική ονομασία Κολέγιο Περρωτής. Συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας (CardiffMetropolitanUniversity) και προσφέρει πτυχία προπτυχιακού επιπέδου (BSc).

Ο σκοπός λειτουργίας του είναι να προετοιμάσει κατάλληλα νέους και νέες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια να χαράξουν επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στους τομείς της διεθνούς επιχειρηματικότητας, των τροφίμων, της γεωργίας και του αγροτουρισμού. Από το 2010, είναι πιστοποιημένο Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΦΕΚ 1248 Β’92787/ΙΑ/27-7-2010). Οι κατευθύνσεις σπουδών του αναφέρονται στην Τεχνολογία και την Επιστήμη Τροφίμων, στη Διαχείριση Περιβαλλοντικών Συστημάτων Παραγωγής και στη Διεθνή Επιχειρηματικότητα του Αγρο-διατροφικού τομέα.

Οι δραστηριότητες του Κολεγίου Περρωτής εκτείνονται και πέρα από την εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιεί προγράμματα εφαρμοσμένης γεωργικής έρευνας σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα και φορείς όπως: τη Διεθνή Ένωση Τροφίμων και Αγροτικών Επιχειρήσεων, το Τμήμα Αγροτικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α., το πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το Πανεπιστήμιο της Geοrgia, το πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Mississippi και το πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Fresno, και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς, όπως το έργο Γεωργία Ακριβείας των Πόλων Καινοτομίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Georgia στα πλαίσια της Ζώνης Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας και η παροχή μαθημάτων καθώς και η μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, συμμετέχει σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-FYROM, στον τομέα του Αγροτουρισμού.

Από το 2012 λειτουργεί και ως Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας. Στόχος του Κέντρου είναι η ανάδειξη και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών από νέα κυρίως άτομα που επιζητούν να αναπτύξουν μια βιώσιμη καριέρα στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Sticker topsaf